Per què RCDE BAR STORE?

L’Espanyol va ser fundat a la ciutat de Barcelona i sempre ha estat molt arrelat a la capital catalana, on va disputar els partits com a local durant més de 100 anys (els primers anys en diferents camps, durant més de 70 anys a Sarrià i finalment a Montjuïc).

Prova d’aquest arrelament és que encara avui aproximadament el 35% de socis de l’Espanyol són de la ciutat de Barcelona.

Avui el club no té cap seu ni local social a la capital catalana.

És molt important pel club poder tenir presència a la ciutat de Barcelona amb una seu social que pugui servir de punt de trobada permanent a tots els socis i simpatitzants del club i també per donar-nos a conèixer als 8 milions de turistes estrangers que cada any visiten la Ciutat Comtal.

Què serà RCDE BAR STORE?

RCDE BAR STORE serà un local de temàtica blanc-i-blava i esportiva que tindrà diferents zones i funcions, tant per captar l’interès de l’afeccionat de l’Espanyol i de l’esport en general, com dels turistes nacionals i estrangers.

Al RCDE BAR STORE es podrà menjar o prendre una copa mentre es mira un partit de futbol o qualsevol altre espectacle esportiu (motociclisme, fórmula 1, etc.)

BarStore

RADISSON NARITA HOTEL

El local estarà decorat amb diferents elements del món de l’esport però especialment ambientat amb una selecció de fotografies de jugadors i exjugadors del club, imatges de partits i objectes representatius de l’Espanyol que conformaran un resum de la història del nostre club. Hi haurà un bon nombre de fotografies dels exjugadors estrangers més destacats de la nostra història, amb una breu descripció i una bandera del seu país d’origen, buscant un vincle emocional amb els diferents turistes d’aquella nacionalitat que visitaran el RCDE BAR STORE. A la façana de l’establiment, visible des del carrer, hi haurà un mural amb les banderes de tots els països de procedència dels jugadors de la nostra història, buscant la complicitat dels turistes que passegin per davant perquè entrin a l’establiment.

Així el local farà també les funcions de petit museu de l’Espanyol on tots els visitants podran fer un repàs pels 114 anys d’història del nostre club.

L’exposició d’elements d’altres esports i la possibilitat de veure espectacles esportius de tota mena serà un bon reclam per afeccionats a l’esport en general i molt especialment pels turistes estrangers, que un cop estiguin al RCDE BAR STORE, podran conèixer la realitat i la història del nostre club i adquirir productes de merchandising i entrades pel pròxim partit.

RCDE BAR STORE serà un punt de trobada pels milers de simpatitzants de l’Espanyol a Barcelona, on podran reunir-se per veure els partits de l’Espanyol, comentar amb una cervesa l’actualitat del club, organitzar festes privades amb els seus amics o quedar com a punt de sortida en els desplaçaments que facin per animar a l’Espanyol.

RCDE BAR STORE tindrà diferents àrees:

 • Zona Bar:

Amb diferents taules on menjar i beure mentre es gaudeix dels espectacles esportius en les pantalles gegants de televisió.

 • Zona RCDE Store:

On hi haurà exposada una part representativa del merchandising del club i informació i venda d’entrades pel pròxim partit de l’Espanyol a casa.

Objectius:

RCDE BAR STORE és un dels projectes de Màrketing i Comunicació de Futur Espanyol directament relacionat amb dos dels eixos d’aquesta comissió, generar més ingressos pel club i augmentar i fer notòria la presència de l’Espanyol a la societat.

Els objectius d’aquesta comissió en aquest projecte són:

 • Que el club tingui presència i notorietat a la ciutat de Barcelona.
 • Local social del club a la capital catalana.
 • Oferir un punt de trobada als milers de simpatitzants de l’Espanyol a Barcelona.
 • Donar-nos a conèixer als 8 milions de turistes que visiten anualment la Ciutat Comtal.
 • Augmentar els ingressos del club via merchandising i la venda d’entrades.
 • Oferir un local on reunir-se a les penyes de la ciutat de Barcelona que no en tenen.


A qui va dirigit?

Un local d’aquestes característiques és una opció molt atractiva per a diferents col·lectius:

 • Els milers de simpatitzants de l’Espanyol a la ciutat de Barcelona i per extensió als 300.000 simpatitzants de l’Espanyol a Catalunya (podran gaudir del RCDE BAR STORE quan visitin la capital catalana).
 • Els 15 milions de turistes estrangers que cada any visiten Catalunya i molt especialment als 8 milions que ho fan a la ciutat de Barcelona.
 • Els milers de vianants que passen cada dia pels carrers cèntrics de Barcelona i que poden consumir un cafè, una cervesa o un entrepà.
 • Els afeccionats d’altres esports que podrien tenir en el  RCDE BAR STORE un bon punt de trobada per veure les retransmissions del seu esport preferit.

On s’ubicaria?

El local del RCDE BAR STOREestaria ubicat en un carrer cèntric de la ciutat de Barcelona en un bon lloc de pas amb molta afluència de gent.

La ubicació ideal del RCDE BAR STORE seria en l’eix principal on es troben la majoria de locals comercials a la ciutat de Barcelona, evitant la zona de Portal de l’Àngel, Passeig de Gràcia, Portaferrisa i Rambla Canaletes, on el preu de lloguer per metre quadrat és molt més elevat.

Dins d’aquest eix principal, on hi ha una gran concentració de residents i treballadors de la zona, habitants de la ciutat i turistes nacionals i estrangers, podem trobar preus molt raonables de lloguer de locals a Rambla Catalunya i a Avinguda Diagonal (el tram que va des de Francesc Macià fins a Passeig de Gràcia). En una d’aquestes dues zones estaria la ubicació perfecte pelRCDE BAR STORE.

Com es durà a terme?

Per poder desenvolupar un projecte d’aquestes característiques, es necessita llogar un local comercial amb llicència d’activitat de restauració mixta (C-3), per poder portar a terme activitats de restauració (bar-restaurant) i explotació de zona recreativa (important presència de mitjans audiovisuals pel visionat de transmissions esportives).

La direcció del club mantindria una reunió amb diferents agències immobiliàries per poder visitar locals amb aquestes característiques.

Futur Espanyol podria ajudar al club en aquesta tasca, així com facilitar-li comptes d’explotació d’establiments d’aquestes característiques perquè es pugui valorar la possibilitat i viabilitat de la inversió.

Recursos:

El lloguer mensual d’un local comercial amb llicència C-3 en les zones que proposem està entre els 20 i els 28 €/m2 depenent de la ubicació exacte i la superfície del local.

Pel que fa als treballadors, per cobrir les necessitats de la zona de restauració i de la botiga farien falta 4 persones cada un dels tres torns.

BarStore1

SPORTS BAR RAMBLAS

Els establiments de restauració ubicats en les zones cèntriques de Barcelona són molt rendibles gràcies a la gran afluència de públic que tenen per ser zones molt importants de pas tant de ciutadans com de turistes. A aquest fet, hem d’afegir-li el poder de convocatòria i mobilització que tindria l’Espanyol entre els seus simpatitzants perquè utilitzin el RCDE BAR STORE com a punt habitual de trobada i lloc per veure els partits. Per aquests motius, considerem que l’Espanyol hauria de tenir l’explotació del local i no cedir-la a un concessionari.

Aquest projecte suposaria una inversió important per part del club però també representaria un salt qualitatiu per als objectius de futur de l’Espanyol. El primer any d’activitat, el RCDE BAR STORE tindria pèrdues però a partir del segon-tercer any l’establiment ja tindria beneficis.

Tenint en compte que és una inversió rendible a partir del segon-tercer any, la necessitat que té el club de tenir presència a la capital catalana amb un local social i que és un projecte molt beneficiós per la imatge de l’Espanyol, considerem aquesta inversió molt necessària.