Per què RCDE COMARQUES?

Més enllà de la competició, com a entitat esportiva d’elit, l’Espanyol ha d’implicar-se per aportar valor a la societat catalana, en aquest cas a través de la formació i l’esport. És molt important poder fer arribar el club i la seva forma de fer a nous col·lectius i grups. Hem de ser un club molt més proper i promoure que nens i joves d’arreu convisquin amb el club i aprenguin la importància de la formació a l’esport de la mà de l’Espanyol. Hem d’enfortir l’arrelament del club, sobretot fora de la ciutat de Barcelona.


Què serà RCDE
COMARQUES?

RCDE COMARQUES serà un projecte esportiu i educatiu al voltant de l’Espanyol que aproparà el club a diverses poblacions catalanes, mitjançant diverses activitats:

Comarques

RCD ESPANYOL

 • Entrenament del primer equip de l’Espanyol en aquella localitat.
 • Xerrada sobre la importància de la formació dels joves esportistes.
 • Dinar de germanor entre jugadors i directius dels principals equips de la localitat i l’Espanyol.

L’esdeveniment central del RCDE COMARQUES serà un entrenament del primer equip de l’Espanyol en diferents ciutats i municipis. L’entrenament serà a porta oberta per afavorir l’assistència de les escoles de la localitat. En acabar l’entrenament, els nens i nenes podran fer-se fotos amb els jugadors de l’Espanyol, els quals els signaran autògrafs i es farà entrega d’un obsequi relacionat amb el club a cadascun dels assistents. Paral·lelament els jugadors del primer equip concediran entrevistes als mitjans comunicació locals i comarcals.

Després de l’entrenament hi haurà al mateix municipi una xerrada-col·loqui que girarà entorn de la importància de la formació dels joves esportistes, especialment en el cas d’aquells que comencen el seu camí en el món de l’esport. La xerrada serà impartida per algun jugador del primer equip, membres del futbol formatiu de l’Espanyol i tècnics de l’ajuntament o del patronat d’esports de la localitat, es basarà en la importància de la formació en els valors i de la formació acadèmica dels esportistes més joves i com l’Espanyol treballa molt d’aquests aspectes pensant més enllà de la vida lligada al futbol professional.

L’Espanyol aprofitarà la seva presència en aquests municipis per donar entrades gratuïtes pel següent partit a Cornellà a tots els nens i nenes que assisteixin a l’entrenament o la xerrada.

El tercer acte del RCDE COMARQUES, en acabar la xerrada-col·loqui, serà un dinar de germanor entre els jugadors i directius dels equips locals i de l’Espanyol, on s’aprofitarà per establir relacions per futures col·laboracions entre la nostra entitat i els clubs de la localitat. D’aquesta manera afavorirem la convivència i els jugadors del nostre primer equip podran compartir les vivències i experiències del futbol professional amb els jugadors locals de diferents esports. Cada jugador de l’Espanyol li entregarà 2 entrades als jugadors locals pel partit següent que l’Espanyol jugui a casa.

Objectius:

Comarques1

ROY FELIU (EL MUNDO DEPORTIVO)

RCDE COMARQUES és un dels projectes de Marketing i Comunicació de Futur Espanyol directament relacionat amb un dels eixos de la comissió esportiva de Futur Espanyol, la formació acadèmica i humana dels esportistes.

Els objectius d’ambdues comissions en aquest projecte són:

 • Promoure que nens i joves convisquin amb l’Espanyol.
 • Apropar el club a la societat.
 • Promoure la formació humana i acadèmica entre els esportistes joves.
 • Reforçar la relació i la comunicació entre l’Espanyol i les entitats esportives locals així com altres clubs de base i formatiu.

A qui va dirigit?

Nens i nenes de 6 a 16 anys.

L’entrenament com a activitat relacionada amb l’assignatura d’Educació Física tindria interès per tots els alumnes de primària i ESO.

La xerrada sobre la formació humana en els joves esportistes aniria més dirigida a alumnes d’ESO (12 a 16 anys).

On es farà?

A diferents ciutats i municipis sempre que tinguin camp de gespa i instal·lacions en condicions i estiguin aproximadament a 1 hora de Barcelona per evitar un desplaçament massa llarg dels nostres jugadors.

Com es durà a terme?

Membres de la direcció tècnica del club faran un informe sobre quines són les localitats catalanes que disposen d’un bon camp de gespa  (per l’entrenament del primer equip) i que alhora estigui dintre el radi de proximitat esmentat. Es revisarà també que les instal·lacions estiguin en perfectes condicions per acollir la visita del primer equip.

Un cop decidit en quins municipis es durà a terme, la direcció del club mantindrà una reunió inicial amb l’alcalde de la població per sol·licitar permís per utilitzar el camp municipal per fer l’entrenament, una sala pública on poder fer la xerrada, així com la col·laboració de l’ajuntament en l’organització i promoció de l’acte. L’ajuntament de la localitat mitjançant la regidoria i el Patronat d’Esports farà arribar la informació de l’esdeveniment a totes les escoles i clubs esportius municipals.

El club convidarà a la llotja l’alcalde i els regidors de l’ajuntament (sobretot el d’esports) a veure el següent partit de l’Espanyol a Cornellà, per anar avançant en l’organització del RCDE COMARQUES i reforçar els lligams amb la institució local. La direcció del club oferirà a l’ajuntament local poder celebrar el dia d’aquell municipi a l’estadi de Cornellà-El Prat, és a dir, durant un partit de lliga a Cornellà a concretar, celebrar el dia d’aquella localitat:

 • S’oferiria un important paquet d’entrades pels habitants d’aquell municipi a un preu molt reduït.
 • S’aprofitaria la proposta de la comissió Social de Futur Espanyol de creació de la Fan Zone per tenir diferents estands de productes típics del propi municipi.
 • S’anunciaria per megafonia i videomarcador el dia de la localitat a l’estadi.

Quan ja estiguin enllestits tots els detalls i el calendari amb els diferents alcaldes i regidories d’esports dels municipis on tindrà lloc l’esdeveniment, la direcció del club mantindrà una reunió amb el Secretari General de l’Esport de la Generalitat per informar-lo del calendari i activitats del RCDE COMARQUES i demanar-li que mitjançant el Consell Català de l’Esport es faci arribar la comunicació i el programa del RCDE COMARQUES a tots els clubs federats i escoles de Catalunya.

A més de la comunicació que facin des del Consell Català de l’Esport i dels patronats i regidories d’esports de les diferents localitats, el club, amb els mitjans i recursos que té avui i sense cost addicional, farà la promoció de l’acte per garantir una gran afluència de públic:

 • Mail a tots els socis, exsocis i simpatitzants que el club tingui a la seva base de dades.
 • Reunió amb les diferents penyes d’aquell territori per tal de què convoquin als seus socis i simpatitzants i ajudin en les tasques d’organització i comunicació de l’esdeveniment.
 • En els canals de comunicació habituals del club: videomarcador, web, xarxes socials, premsa, dia de partit, etc.

Quan es farà?

Es realitzaran aproximadament 5 RCDE COMARQUES per any, durant el transcurs del campionat de lliga (setembre-juny).

Es farà entre setmana quan no hi hagi competició (ni Lliga ni Copa del Rei). Preferiblement dimarts, dimecres o dijous per no interferir en els desplaçaments habituals del primer equip.

Recursos:

A més de tots els jugadors, cost tècnic i auxiliars per dur a terme l’entrenament, viatjarà una delegació del club encapçalada pel President i formada, com a mínim,  pel cap de premsa, el cap de seguretat i la persona designada pel club per fer la xerrada de futbol formatiu.

Tres treballadors del club són necessaris per dur a terme aquesta activitat (coordinació dels jugadors per atendre als nens, organització de la xerrada, etc.), la resta de col·laboradors seran penyistes de la comarca.

Pressupost:

El cost de l’autocar per desplaçar els jugadors, directius i cost tècnic de l’Espanyol amb una disponibilitat horària d’unes 6 hores és aproximadament de 400 €.