Per què RCDEXPERIENCE?

Actualment el creixement de la massa social de l’Espanyol està basat quasi únicament en la transmissió del sentiment generacional, de pares a fills. Hem de centrar els esforços a fer arribar el club als més petits per tal que pugui créixer el sentiment perico i garantir així la supervivència futura del club. Hem de guanyar simpatitzants i tenir més presència social.

Experience3

FESTA DELS SUPERS (TV3)

L’Espanyol pot créixer en simpatitzants si portem a terme un projecte socialment ambiciós per seduir un mercat potencial molt gran: nens i nenes de 2 a 12 anys.

Què serà RCDEXPERIENCE?

RCDEXPERIENCE serà un gran esdeveniment d’activitats, jocs, espectacles i oci per a nens i nenes de 2 a 12 anys. Aquest gran festival infantil itinerant, organitzat per l’Espanyol a diferents localitats catalanes, estarà format per un conjunt de carpes amb estands de patrocinadors i col·laboradors amb diferents espais d’entreteniment pensats per a nens i nenes de totes les edats així com pels seus acompanyants. L’esdeveniment a l’aire lliure es realitzarà a llocs públics emblemàtics i de molta afluència de gent.

Hi haurà moltes activitats pel públic infantil, totes elles gratuïtes, en funció de la seva edat: concursos de dibuix, tallers de música, cuina i pintura, treballs manuals, bombolles de sabó, jocs interactius, llançament de penals, futbol 3×3, campionat de videoconsola, etc. Així com també carpes d’empreses d’alimentació que oferiran degustacions gratuïtes dels seus productes.

Totes les activitats seran dinamitzades per la nostra mascota “El Perico” per a què tots els nens i nenes puguin jugar amb ell. Alguns jugadors i membres del cos tècnic de l’Espanyol participaran del RCDEXPERIENCE signant autògrafs, fent entregues de premis i fent-se fotos amb tots els participants que ho desitgin.

Experience

EL MUNDO DEPORTIVO

Tots els nens i nenes que participin del RCDEXPERIENCE s’emportaran un obsequi relacionat amb el club (pòster dels jugadors, pins, etc.) i pels guanyadors dels tallers i concursos es regalaran samarretes signades pels jugadors del primer equip i entrades per anar a veure l’Espanyol.

La direcció del club comunicarà via correu electrònic a tots els socis i ex socis quan tindrà lloc l’esdeveniment en les diferents poblacions i juntament amb les penyes locals mobilitzarà tota la militància perica perquè l’esdeveniment sigui un èxit de participació. A més, es faran intercanvis publicitaris amb mitjans de comunicació locals perquè durant dies abans de l’esdeveniment en puguin fer ressò entre els ciutadans de cada localitat. El club juntament amb les penyes d’aquella comarca treballaran en la creació d’una gran base de dades de simpatitzants de l’Espanyol, per poder-los fer arribar informació de l’esdeveniment i futures comunicacions.

Les marques patrocinadores s’aprofitaran de la convocatòria feta per l’Espanyol i pagaran un preu raonable per un estand, sabent que tindrà molta afluència de gent i que és una gran oportunitat de que el seu públic objectiu (nens i nenes) gaudeixin d’una bona experiència amb la seva marca.

L’Espanyol tindrà un estand d’atenció als simpatitzants i als participants a l’esdeveniment on es podrà adquirir productes de merchandising, entrades pel pròxim partit, així com tramitar altes de socis i de carnets RCDE.

RCDEXPERIENCE farà que els més joves gaudeixin d’un ambient agradable i divertit, suposarà una experiència única al voltant de l’Espanyol i la possibilitat què es puguin convertir en seguidors del club. Després de la participació en el RCDEXPERIENCE els nens tindran un record inoblidable de l’Espanyol que explicaran a amics i familiars, podent-se convertir en veritables evangelitzadors del sentiment perico. Aquest projecte també impulsarà estratègicament la marca Espanyol i fidelitzarà els seguidors i socis del club.

Objectius:

Aquesta acció pivota sobre els dos eixos del nostre projecte, l’obertura d’un club que creu que és possible anar més enllà del ‘status quo’ per a créixer i la participació i implicació de tots els socis i simpatitzants com a ambaixadors i pont amb la societat en l’àmbit local. RCDEXPERIENCE és un dels projectes de Marketing i Comunicació de Futur Espanyol i persegueix els següents objectius:

  • Promoure que nens i joves convisquin amb l’Espanyol.
  • Apropar el club a la societat.
  • Crear nous simpatitzants pericos.
  • Fidelitzar als seguidors i socis de l’Espanyol.

A qui va dirigit?

Nens i nenes de 2 a 12 anys.

A on es farà?

En espais públics de molta afluència de gent en diferents poblacions catalanes. És necessari un espai d’uns 1.050 m2 per dur a terme l’esdeveniment amb 15 carpes de 5×5 metres (70 metres de llarg per 15 metres d’ample).

Com es durà a terme?

La direcció del club mantindria una reunió inicial amb l’alcalde de la localitat on es vol fer l’esdeveniment per sol·licitar l’espai municipal adequat, així com la col·laboració de l’Ajuntament en temes logístics, d’organització i promoció. El club intentarà que l’Ajuntament tingui un espai (sense cost) en el RCDEXPERIENCE garantint d’aquesta manera la total implicació de la institució municipal en l’esdeveniment perico a la vegada que li dóna suport.

Experience1

FESTA DELS SUPERS (TV3)

Un cop confirmat el lloc i la data, el club, amb els mitjans i recursos que té avui i sense cost addicional, farà la promoció de l’acte per garantir una gran afluència de públic:

  • Correu electrònic a tots els socis i ex socis del Club.
  • Reunió amb les diferents penyes d’aquell territori perquè convoquin els seus socis i simpatitzants i ajudin en les tasques d’organització i comunicació de l’esdeveniment.
  • Gestions amb els mitjans de comunicació locals per aconseguir intercanvis publicitaris (espai dels mitjans sense cost pel club per promocionar l’acte a canvi d’entrades o samarretes que poguessin servir per sortejar entre els seus oients o lectors).
  • Correu electrònic i seguiment telefònic posterior a totes les escoles, grups d’esplai i associacions infantils d’aquella comarca explicant què és RCDEXPERIENCE i quin dia tindrà lloc a la seva localitat.
  • En els canals de comunicació habituals del club: videomarcador, web, xarxes socials, premsa, dia de partit, etc.
  • Coordinació amb el departament de premsa i comunicació de l’Ajuntament de la localitat per fer difusió de l’esdeveniment aprofitant els seus canals de comunicació habituals amb els seus ciutadans.

Quan es farà?

Es realitzaran 5 esdeveniments per any, durant el transcurs del campionat de lliga (setembre-juny). Es farà en dissabtes que l’Espanyol jugui a casa per afavorir la venda d’entrades pel partit d’aquell cap de setmana.

Recursos: El cost de lloguer de les carpes, així com altres despeses generals d’organització de l’esdeveniment seran a càrrec de les diferents marques i empreses patrocinadores que pagaran en funció de l’espai que necessitin per desenvolupar la seva activitat. Les empreses participants posaran el personal necessari per portar a terme la seva activitat, així com els suports corporatius per decorar el seu estand.

Experience2

FESTA DELS SUPERS (TV3)

A més, per la participació en el RCDEXPERIENCE l’Espanyol oferirà a les marques altres contraprestacions en productes de Marketing i suports publicitaris ja existents (passes al videomarcador de l’estadi, paquet d’entrades per directius i treballadors de l’empresa, etc.) amb l’objectiu d’optimitzar la satisfacció dels patrocinadors, garantir-los un bon retorn de la inversió i incrementar la seva vinculació amb el club.

Les persones necessàries pel muntatge, coordinació i desmuntatge de l’esdeveniment seran treballadors del club i penyistes de la comarca, quatre treballadors del club són necessaris pel muntatge d’aquesta activitat, la resta de col.laboradors seran penyistes.

Pressupost:

És un esdeveniment que es pot autofinançar amb l’aportació de les diferents marques. Per les empreses tindrà un cost de 1.000 € per la participació amb un estand de 5×5 en cada un dels diferents events del RCDEXPERIENCE.

Annexos: en un document a part es presenta un full de càlcul amb els diferents costos per portar a terme aquest esdeveniment, així com l’autofinançament amb l’aportació de les diferents marques patrocinadores.

En aquest projecte específic hem aportat les nostres experiències personals i professionals viscudes en diferents esdeveniments esportius i infantils: zona lúdica de les finals de la Copa del Rei de Bàsquet (Saragossa 2005, Madrid 2009 i Bilbao 2010), Pirena, Festa del Club Super3, Festival de la Infància de Barcelona, etc.

Per desenvolupar aquest projecte, la comissió de Marketing i Comunicació de Futur Espanyol ha consultat la següent bibliografia:

“Marketing experiencial” (La revolución de las marcas). Max Lenderman i Raúl Sánchez. Editorial ESIC. “Experiental Marketing”. Bernd H.Schmitt. Editorial DEUSTO.

Pressupost RCDEXPERIENCE