L’objectiu de la comissió esportiva ha estat buscar una gestió esportiva eficient, competitiva i sostenible econòmicament en el temps, una gestió que faci que tots els socis i aficionats ens sentim orgullosos del nostre equip.

Per poder assolir aquest objectiu, el primer que va fer aquesta comissió va ser analitzar la gestió esportiva de l’Espanyol les darreres deu temporades. Analitzant moltes dades esportives, d’entrenadors, fitxatges, inversions, presència de jugadors de la casa al primer equip, punts aconseguits a casa, a fora, diferència de gols, internacionalitats de jugadors del primer equip i de base…

Fet això, es va seguir treballant amb aquesta informació i comparant-la amb la d’altres clubs de diferent nivell esportiu. Comparar totes aquestes dades objectives ens va permetre arribar a una conclusió important: quin model de club és millor per a l’Espanyol.

L’Espanyol ha de definir-se fermament i amb convicció com un club de cantera.
És, sens dubte, el model més eficaç i el que millors resultats esportius donarà al club.

Com a resultat de les dades recollides, s’han portat a terme diferents projectes com ara l’estudi i el càlcul del cost del jugador-cantera quan arriba al primer equip, i l’anàlisi de les inversions en fitxatges. La conclusió sempre és la mateixa, i molt clara: econòmicament és més rendible ser un club de cantera. Però és que també esportivament això és així: s’han destinat recursos econòmics vitals per l’entitat perquè acabessin jugant jugadors formats a la pedrera.

Altres tasques realitzades, com la comparativa amb altres clubs que fa anys que aposten per la cantera o el nombre d’internacionals en categories inferiors, també refermen la força que té el nostre club en la formació de talent i de jugadors d’alt nivell.

La comissió esportiva ha treballat en un model de club coherent i coordinat per ser un club de cantera. Un club que destini més recursos al futbol base, que potenciï, professionalitzi i tingui molta cura dels tècnics del futbol formatiu. Que els doti de més i millors recursos, especialment als que treballen amb els jugadors de 17 a 21 anys, justament l’edat en la que hem detectat que perdem més talent.

Un club que no oblidi que abans que futbolistes, tracta amb persones molt joves, amb nens moltes vegades. Que es preocupi també de la seva formació acadèmica, no només mentre estan al club sinó pensant més enllà de la vida lligada al futbol professional.

Un club que incorpori el futbol femení a la seva estructura professional, aportant-li una estabilitat econòmica i de projecte que ens permeti altra vegada ser un referent al nostre país.

Volem mantenir el projecte en el temps. EL CLUB MARCA EL MODEL, a través d’un director esportiu/secretari tècnic. I els entrenadors, tots, s’han d’adaptar al model i la filosofia que marca el club.

Aplicant aquest model esportiu de club, fent realitat aquest projecte, estem segurs que millorarà, en primer lloc,  el rendiment esportiu. I com a conseqüència, també l’econòmic.

I aconseguirem enfortir i consolidar la identificació afició-equip. Sentirem l’orgull de ser pericos. La passió de ser pericos. Per què els pericos SOM ORGULL, i SOM PASSIÓ.