Revivim amb orgull la nostra història

Durant els més de 116 anys d’història de l’Espanyol han passat moltes coses dignes de ser explicades i recordades. Més de 116 anys en blanc-i-blau han deixat molts esdeveniments rellevants, jugadors emblemàtics, entrenadors i directius carismàtics i una varietat important de fets destacats.

En aquest sentit, Futur Espanyol va llançar el passat dia 1 de Gener de 2015 un nou projecte anomenat RemembeRCDE per reviure i homenatjar la nostra gran història, recordant diàriament fets i personatges molt diversos relacionats amb el nostre club: jugadors destacats, partits inoblidables, presidents, directius i entrenadors,… així com les diferents seccions que ha tingut l’Espanyol en el transcurs dels seus 116 anys d’història.

Les efemèrides que s’han publicat diàriament a Twitter (@RemembeRCDE), Facebook (www.facebook.com/futur.espanyol) i Instagram (www.instagram.com/remembercde/), ens han permès reviure fets i anècdotes de la nostra història, i exaltar persones que s’han convertit per tots en herois pericos.

En aquestes més de 500 efemèrides publicades durant aquests dos anys, s’ha reivindicat també el paper fonamental de l’Espanyol en el desenvolupament i foment de l’esport a Catalunya i Espanya  com a club esportiu multidisciplinari.

Amb més de 116 anys d’història, l’Espanyol ha estat un club pioner que ha protagonitzat fites històriques de l’esport al nostre país, com el primer partit de rugbi jugat a Catalunya (21/5/1911), el primer partit oficial d’hoquei herba jugat a Espanya (2/6/1912), el primer gol de la història de la lliga de futbol (10/2/1929) o el primer triomf d’un equip d’hoquei patins espanyol contra un estranger (2/1/1947).

En categoria masculina, l’Espanyol ha estat el primer club a inscriure el seu nom en el palmarès del campionat d’Espanya de marxa atlètica (15/10/1922),  de la Copa d’Espanya d’hoquei patins (11/6/1944) i de la Copa d’Espanya de beisbol (15/8/1944).  En categoria femenina, ha estat campió de les primeres edicions de la Copa d’Espanya de bàsquet (28/6/1943), de la clàssica de l’atletisme Jean Bouin (01/01/1947) i la Supercopa d’Espanya de Voleibol (15/12/1990). També va conquerir en ambdues categories el primer Campionat d’Espanya de Bitlles (11/12/1955).

Des de Futur Espanyol volem donar les gràcies a tots els pericos que heu col·laborat en aquest projecte i heu fet possible les més de 500 efemèrides de RemembeRCDE. Agrair als grans mestres de la història de l’Espanyol, Oriol Pagès el seu treball de revisió i corroboració de les efemèrides i a Jordi Puyaltó les seves fotos. Donar les gràcies també a Guim i Domènec  Gómez per compartir amb RemembeRCDE la seva extraordinària col·lecció de cromos de l’Espanyol i el hallofameperico.com de Dani Monteserín, els reportatges d’història de l’Espanyol de Pericos Online i la pàgina web periquito.cat dels germans Ruiz, perquè han estat font d’inspiració d’algunes de les efemèrides i llocs de consulta bibliogràfica obligada.

 A partir de demà RemembeRCDE de Futur Espanyol continuarà rendint tribut a la història de l’Espanyol en diferent format i amb nous projectes.

Aquí us podeu descarregar el recull de les més de 500 efemèrides del RemembeRCDE